szOPen, FMIC będzie najlepszym wyjściem, bo koszt jest podobny, tyle że dłubania więcej /rury trzeba przerobić/. Po takim zabiegu przydała by się korekta programu
Większy SMIC w miejsce seryjnego - SĄ ZNOWU DOSTĘPNE :)
Zwiń
X
-
Tony065,
Czyli mam rozumieć że zewnętrzny ic zamontować przed chłodnice klimy
Coś polecisz z tego co kiedys czytałem to nie nie musi być zaden wielki smok tylko taki do 200hp spokojnie wystarczy a nie wymagana jest wtedy korekta programu. i żeby miał wyjścia z jednej strony co by mało rurek poszło i przeróbek.
Komentarz
-
-
szOPen, wymiary w okolicach 550x140x65mm lub 550x180x65mm /takie na szybko znalazłem/ powinny wystarczyć. korekta programu wskazana, bo lag będzie większy z racji większego IC. może nie jakoś tragicznie, ale zawsze. w końcu to TDI :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Lag to opóźnienie, określenie dotyczy wielu dziedzin życia, nie tylko aut z TDI :diabelski_usmiech chodzi o to, że duży IC ma większą pojemność i turbo musi wtłoczyć więcej powietrza, co na ori programie wydłuży czas reakcji na wciśnięcie pedału przyspieszenia. Niestety, tuning nie jest tani. Z prostszych rozwiązań proponuję kratkę w nadkolu, co daje ok. 6-8 st C mniej w dolocie. Koszt w granicach 30-50 zł.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenWitam,panowie odgrzeje kotleta nie miejcie mi za złe,gdzie można zakupić większy Simic by Ali
Zamieszczone przez rytcherO jaką to kratke chodzi? No i nie można samemu jej zrobić?Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Zamieszczone przez owenWitam,panowie odgrzeje kotleta nie miejcie mi za złe,gdzie można zakupić większy Simic by Ali
Zamieszczone przez rytcherO jaką to kratke chodzi? No i nie można samemu jej zrobić?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubiąMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenZamieszczone przez Tony065na chwilę obecną Ori niemal nie do wyrwania. Możesz kupić chinola, chodzą po 7-8 stów. Parę osób ma, a najlepiej zapytaj na LeonClub, bo tam częściej coś dłubią
Komentarz
-
-
szkoda ze zdjecia nikt nigdy nie widzial .... kiedys nawet maila napisalem, ale zostalem potraktowany standardowo
najprawdopodobniej sa to wiec szybkozlaczki dospawane w PL do chinola z obcietymi standardowymi koncowkami
inna sprawa ze dobry ICek od ASZ (niepogiety, szczelny i czysty - na szybkozlaczki) daje rade do ~165KM
a koszt to max 350PLNkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Po co wywarzać otwarte drzwi. Tylko FMIC.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz